Hlavní finanční chyby dlužníka při splácení úvěru

Chyby jsou nevyhnutelným atributem každodenního života. Lidé se v mnoha věcech mýlí a finance nejsou výjimkou. Je obzvláště důležité správně nakládat s penězi, pokud kromě každodenních výdajů musíte platit také s věřitelem.

Těžko se najde člověk, který by byl schopen vždy jednat uvážlivě, když má k dispozici peníze. Stává se, že utrácíte více a odkládáte méně, než jste plánovali. Existují velké neočekávané výdaje, bez kterých to prostě není možné (rozbitá lednička, blízká osoba vážně onemocněla atd.). Dochází k zbytečným neočekávaným výdajům (když je nový telefon, který není příliš potřebný, zakoupen pod vlivem momentální touhy). Není problém, pokud se na takové nákupy vynakládají vlastní peníze. Horší je, když kvůli nedostatku financí musíte čerpat finanční prostředky.
Vážnost "dluhové jámy" dnes pociťují tisíce Rusů. Mnoho z nich se nedokáže vyrovnat se splácením dříve přijatých úvěrů a je nuceno čerpat všechny nové úvěry, aby splatily dluh vůči bývalým věřitelům. Proto jsou nové úvěry poskytovány za vyšší sazby a situace pro dlužníka se stává ještě depresivnější.

Půjčka sama o sobě je dobrým zdrojem financování, pokud přistupujete k jejímu zpracování kompetentně. Pokud s pomocí peněz banky můžete nejen uspokojit okamžité potřeby, ale také vydělat peníze, vyřízení úvěru je určitě vhodné. Nicméně, aby bylo možné později úspěšně zaplatit s bankou, je důležité se vyhnout několika běžným chybám.

Finance a úvěry: aby se vyrovnala bilance rodinného rozpočtu
  1.  Asi každý zná známé rčení, že peníze milují účet. Kontrolovat denní výdaje však nechtějí zdaleka všichni. Většina našich spoluobčanů je obtížné odpovědět, jakou částku za měsíc, které jdou na nákup potravin, kolik stojí platby za komunální platby a jak velký je jejich dluh z kreditní karty. Pokud nevíte, kolik přesně peněz se vynakládá měsíčně a kam přesně jdou, je nepravděpodobné, že úspěšně zvládnout splácení velkého úvěru.
  2.  Kupodivu značnou část měsíčních výdajů tvoří drobné denní výdaje. Pokud jde o velký nákup, náklady na nadcházející výdaje se vždy vypočítají na penny. Šálek čaje v oblíbené kavárně nebo party s přáteli nevyžaduje příliš mnoho peněz. Nicméně, na takové maličkosti každý měsíc bez povšimnutí utrácí tisíce rublů.
  3.  Jak víte, Osobní Finance a půjčky jsou velmi propojené. Často problémy se splácením úvěrů vznikají, protože se zpočátku vybírá nesprávný úvěrový produkt. Notoricky známé půjčky před výplatou jsou poskytovány ve výši 1-2% denně, což je v ročním přepočtu nejméně 365% ročně. Sazby z kreditních karet a rychlé necílené půjčky v bankách jsou mnohem nižší, ale stále neumožňují považovat takové půjčky za výhodné řešení. Pokud je finanční situace bezvýchodná, je důležité vydat úvěr pouze v klasickém programu s poskytnutím věřitele kompletní balíček dokladů potvrzujících solventnost dlužníka.
  4.  Řešení finančních problémů je ve vašich rukou. Chcete-li úspěšně splatit dluhy, je důležité nejen vytvořit svůj vlastní finanční plán, ale také ho přísně dodržovat. Přesvědčení, že plánovat a kontrolovat výdaje je nudné a zbytečné zaměstnání je ve skutečnosti naprosto chybné.

Bez jasného finančního plánu se splatit dluhy prostě nepodaří. A na vině bude především nezodpovědnost dlužníka.